Contact Title
Wij plannen een bezoek bij u binnen 3 dagen
Contact Title
Actief in NL, BE en DE Montage in 1 dag
Contact Title
Plaatsing binnen 7 weken Spoedplaatsing: 14 dagen
Contact Title
Ma t/m Vr 09:00 - 17:00 085 0806 745

Dakkapel 6 Meter

Overweegt u een dakkapel van 6 meter breed te laten installeren? Dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, perfect afgestemd op uw wensen en behoeften. Een smalle dakkapel van 1 tot 3 meter is ideaal voor het gebruik in één kamer. Wilt u meerdere kamers uitbreiden? Dan is een dakkapel van 4 tot 10 meter een uitstekende keuze. Een interessante mogelijkheid is het delen van een brede dakkapel met de buren, om zo de kosten te delen. Ontdek de veelzijdigheid en voordelen van een dakkapel van 6 meter en hoe deze uw huis kan transformeren.

13,600.00

8 op voorraad

Description

Dakkapel van 6 Meter Breed: Inzicht in de Mogelijkheden

Er zijn talloze opties voor een dakkapel van 6 meter breed. Hoeveel ramen en kozijnen wilt u bijvoorbeeld in uw dakkapel? En hoe wilt u de dakkapel indelen? Wilt u deze verspreiden over meerdere kamers op de verdieping of liever één kamer uitbreiden? Hieronder bespreken we meer in detail de verschillende opties als u een dakkapel van 6 meter laat installeren.  

1. Maatwerk of Prefab Dakkapel van 6 Meter?

Een van uw eerste keuzes is de keuze tussen een op maat gemaakte of een prefab dakkapel van 6 meter. Dit zijn de belangrijkste verschillen:
 • Prefab Dakkapellen van 6 Meter: Deze zijn goedkoper omdat ze in de fabriek worden gemaakt. Ze worden in één geheel op het dak geplaatst en binnen één dag geïnstalleerd. Echter, ze hebben altijd een plat dak en standaardafmetingen.
 • Maatwerk Dakkapellen van 6 Meter: Deze worden ter plaatse op het dak gebouwd. U heeft meer opties, zoals een dakkapel met een schuin dak, op maat gemaakte kozijnen of zelfs ronde ramen. Een nadeel is dat de bouw meer tijd kost en de kosten hoger zijn.

2. Welke Materialen voor een Breedte van 6 Meter?

U kunt kiezen uit verschillende materialen voor dakkapellen van 6 meter breed. De goedkoopste optie is kunststof, vooral bij prefab. Kunststof is ook verkrijgbaar in een houtlook, wat het de uitstraling van een klassieke houten dakkapel geeft. Dit materiaal is geschikt voor zowel moderne als klassieke woningen en vereist weinig onderhoud. Als u een authentiekere look wilt, kies dan voor een houten dakkapel. Deze zijn ook verkrijgbaar in breedtes van 1 tot 10 meter, maar vereisen meer onderhoud en regelmatig schilderwerk. Andere materialen zijn zink en koper, die de dakkapel een luxe uitstraling geven, maar vanwege de hogere kosten zijn deze niet voor iedereen geschikt. Meer informatie over een zinken dakkapel. Polyester dakkapellen, een ander type kunststof, worden in een mal gegoten en bestaan uit één stuk. Hoewel de exacte afmetingen per bedrijf kunnen variëren, worden ze meestal gemaakt tot een breedte van slechts 3 meter.

3. Indeling van Dakkapellen van 6 Meter Breed

Als u weet hoe breed uw dakkapel zal zijn, is het belangrijk om na te denken over de indeling. Bijvoorbeeld, met een dakkapel van 1 meter breed kunt u kiezen voor één raam, maar het is ook mogelijk om twee smallere raamkozijnen te installeren. Hoe breder de dakkapel, hoe meer mogelijkheden! Een dakkapel van 5 meter breed bestaat vaak uit twee vaste ramen en twee kantel- en draairamen, maar het is ook mogelijk om drie kantel- en draairamen te maken. Afhankelijk van de breedte van de dakkapel is het ook mogelijk om de ruimte over meerdere kamers op dezelfde verdieping te verdelen. In de onderstaande tabel vindt u de vele opties.
Breedte (m) Kozijnindeling Kamerverdeling
1m  Enkel kozijn 1 bedroom
2m Enkel of dubbel kozijn 1 slaapkamer / 2 kleine kamers
3m Dubbel kozijn 1 slaapkamer / 2 kamers
4m Dubbel kozijn 1 slaapkamer / 2 kamers
5m Dubbel kozijn 2 slaapkamers/studeerkamer
6m Dubbel kozijn 2 slaapkamers/badkamer
7m Dubbel kozijn 2 slaapkamers/badkamer/studeerkamer
8m Dubbel kozijn 3 slaapkamers/badkamer
9m Dubbel kozijn 3 slaapkamers/2 badkamers
10m Dubbel kozijn 3 slaapkamers / 2 badkamers / studeerkamer

4. Aanvullende Opties voor Dakkapellen van 6 Meter Breed

Bij het installeren van een dakkapel van 6 meter breed, kunt u kiezen uit verschillende aanvullende opties die het comfort en gebruiksgemak verhogen. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste opties:
 • Elektrische Screens of Andere Zonwering: Ideaal om inkijk te voorkomen en de binnentemperatuur koel te houden tijdens de zomermaanden.
 • Vliegenhorren: Deze worden voor het raam geplaatst, zodat u uw ramen kunt openen zonder dat er insecten binnenkomen.
 • Elektrische Rolluiken: Bieden extra isolatie, geluidsisolatie en verhogen de veiligheid van uw dakkapel.
 • Ingebouwde Verlichting: Denk aan spotjes aan de bovenkant van de dakkapel voor een strakke en nette afwerking, waarbij u zich geen zorgen hoeft te maken over de installatie van verlichting.
 • Extra Opbergruimte: Een professional kan extra opbergruimte creëren door middel van slimme scheidingswanden bij het afwerken van uw dakkapel.
 • Extra Stopcontacten: U heeft de vrijheid om te kiezen waar de stopcontacten geplaatst worden voor maximale functionaliteit en gemak.

Het Installeren van een Prefab Dakkapel van 6 Meter: Werkwijze

Het installeren van een dakkapel van 6 meter breed kan relatief snel gebeuren, vooral bij een prefab model. Hieronder beschrijven we de stapsgewijze methode voor het installeren van een prefab dakkapel van 6 meter: In de Ochtend
 • De vakmensen beginnen met het maken van een uitsparing in het dak. Het is handig als de kamers onder het dak al leeg zijn, zodat ze direct aan de slag kunnen. Ze verwijderen de dakpannen, onderlaag en eventuele dakisolatie.
 • Nieuwe gordingen en spanten kunnen geïnstalleerd worden als onderdeel van de dragende structuur verwijderd moet worden, om de draagkracht van het dak te behouden.
In de Middag
 • Een kraan arriveert met de prefab dakkapel. Deze hijst de dakkapel van 6 meter breed in één keer op het dak. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte rondom uw huis is voor de kraan.
 • De dakdekkers begeleiden de dakkapel naar de juiste plaats en zekeren het snel, zodat de kraan weer kan vertrekken.
Verdere Afwerking
 • De rest van de dag zijn de professionals bezig met het aansluiten van de dakkapel op het dak. Dit moet wind- en waterdicht zijn en voorzien worden van loodslabben.
 • Afwerking aan de binnenkant, zoals het plaatsen van scheidingswanden of het installeren van elektriciteit, kan ook worden uitgevoerd. Meestal wordt een prefab dakkapel van 6 meter binnen één dag geïnstalleerd.
Voor een maatwerk dakkapel duurt het proces iets langer. Dakdekkers bouwen de dakkapel ter plaatse, wat ongeveer één werkweek kan duren. Het is aan te raden om dit werk in de drogere zomermaanden uit te voeren. Vergunningsvereisten voor een Dakkapel van 6 Meter Of u een vergunning nodig heeft voor een dakkapel hangt af van de locatie en afmetingen van de dakkapel. Over het algemeen geldt:
 • U kunt een dakkapel aan de achter- en zijkant van uw woning plaatsen zonder vergunning, mits deze aan bepaalde voorwaarden voldoet:
  • De dakkapel heeft een plat dak.
  • De dakkapel heeft een maximale hoogte van 175 centimeter.
  • De zijkanten, boven- en onderkant van de dakkapel moeten minimaal 50 centimeter van de dakrand zijn.
Of u een dakkapel van 6 meter zonder vergunning kunt installeren, hangt deels af van de beschikbare ruimte op uw dak. Subsidies voor Dakkapellen van 6 Meter Helaas zijn er momenteel geen landelijke subsidies beschikbaar voor het installeren van een dakkapel van 6 meter. Ook voor de isolatie in de dakkapel of het isolatieglas van de dakkapel zijn er geen subsidies beschikbaar. Waarom Kiezen voor een Dakkapel van 6 Meter Breed? Twijfelt u nog over het kiezen voor een dakkapel van 6 meter breed? Hieronder enkele redenen waarom deze optie aantrekkelijk kan zijn:
 • Een dakkapel van 6 meter biedt aanzienlijke extra ruimte en licht, wat een grote impact kan hebben op de leefbaarheid en het comfort van uw huis.
 • Het stelt u in staat om meerdere kamers te vergroten of zelfs een volledig nieuwe ruimte te creëren op uw bovenverdieping, zoals een extra slaapkamer, een studeerkamer, of zelfs een kleine woonkamer.
 • Dakkapel van 1 Meter: Ideaal voor kleine ruimtes, biedt extra licht zonder veel ruimte in te nemen.
 • Dakkapel van 2 Meter: Biedt extra functionele ruimte, perfect voor een comfortabele studeerkamer, speelruimte voor kinderen of zelfs een kleine slaapkamer.
 • Dakkapel van 3 Meter: Voldoende om een volledige kamer uit te breiden, verbetert de sfeer en productiviteit in de kamer met extra licht.
 • Dakkapel van 4 Meter: Biedt nog meer leefruimte en kan worden verdeeld over meerdere kleine kamers, ideaal voor het uitbreiden van twee kamers.
 • Dakkapel van 5 Meter: Voor extra luxe en veelzijdige indelingsmogelijkheden, zoals een master suite met privébadkamer of een thuisgym.
 • Dakkapel van 6 Meter of Meer: Een grote toevoeging aan uw huis, waarmee u meerdere kamers kunt creëren of zelfs een complete woonkamer op de bovenverdieping.
Language »
error: Waarschuwing: Contentselectie is uitgeschakeld!!