Contact Title
Wij plannen een bezoek bij u binnen 3 dagen
Contact Title
Actief in NL, BE en DE Montage in 1 dag
Contact Title
Plaatsing binnen 7 weken Spoedplaatsing: 14 dagen
Contact Title
Ma t/m Vr 08:30 - 20:30 085 0806 745

Dakkapel 7 Meter

Overweegt u een dakkapel van 7 meter breed te laten installeren? Dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, passend bij uw specifieke wensen en behoeften. Een smalle dakkapel van 1 tot 3 meter is ideaal voor de uitbreiding van één kamer, terwijl een bredere dakkapel van 4 tot 10 meter perfect is als u meerdere kamers wilt vergroten. Een interessante optie is om een brede dakkapel te delen met de buren, waardoor u de kosten kunt splitsen. Zo profiteert u van extra ruimte en licht, terwijl u de kosten efficiënt beheert.

Oorspronkelijke prijs was: €17,110.00.Huidige prijs is: €14,350.00.

4 op voorraad

Description

Dakkapel van 7 meter breed: inzicht in de mogelijkheden

Er zijn tal van opties voor een dakkapel van 7 meter breed. Hoeveel ramen en kozijnen wilt u bijvoorbeeld in de dakkapel? En hoe wilt u de dakkapel indelen? Verspreid over meerdere kamers op de verdieping of wilt u liever één kamer uitbreiden? Hieronder bespreken we gedetailleerder de verschillende opties als u een dakkapel van 7 meter laat installeren.

1. Maatwerk of prefab dakkapel van 7 meter?

Een van de eerste keuzes die u maakt, is de keuze voor een op maat gemaakte of prefab dakkapel van 7 meter. Dit zijn de belangrijkste verschillen:
 • Prefab dakkapellen van 7 meter zijn goedkoop in prijs omdat ze in de fabriek worden gemaakt. Ze worden dan in één geheel op het dak gehesen en binnen één dag geïnstalleerd. Het is echter altijd een dakkapel met een plat dak en standaardafmetingen.
 • Maatwerk dakkapellen van 7 meter worden ter plaatse op het dak gebouwd. U heeft veel meer opties, zoals een dakkapel met een schuin dak, op maat gemaakte kozijnen of zelfs ronde ramen. Een nadeel is dat de bouw meer tijd kost en de kosten hoger zijn.

2. Welke materialen voor 7 meter breedte

U kunt dakkapellen van 7 meter in verschillende materialen kopen. De goedkoopste optie is kunststof, vooral als het prefab is. Kunststof is ook verkrijgbaar in een mooie houtlook, wat het van een afstand doet lijken op een klassieke houten dakkapel. Dit maakt kunststof geschikt voor zowel moderne als klassieke woningen. Een bijkomend voordeel is dat het weinig onderhoud vereist! Als u een authentiekere uitstraling wenst, kies dan voor een houten dakkapel. Houten dakkapellen zijn ook verkrijgbaar van 1 tot 10 meter breed en zijn daardoor geschikt voor elke breedte. Het vereist echter wel iets meer onderhoud en het is belangrijk om het schilderwerk bij te houden. Andere materialen waaruit u kunt kiezen zijn zink en koper: deze geven de dakkapel een prachtige luxe uitstraling, maar vanwege de hogere kostprijs is dit niet voor iedereen een geschikte keuze. Meer informatie over een zinken dakkapel. Polyester dakkapellen, ook een soort kunststof, worden in een mal gegoten en bestaan daardoor uit één stuk. Hoewel de exacte afmetingen per dakkapelbedrijf verschillen, worden ze over het algemeen gemaakt tot een breedte van slechts 3 meter.

3. Indeling van dakkapellen van 7 meter breed

Als u weet hoe breed uw dakkapellen zullen zijn, is het belangrijk om na te denken over de indeling. Bijvoorbeeld, bij een dakkapel van 1 meter breed kunt u kiezen voor één raam, maar het is ook mogelijk om twee smalle raamkozijnen te installeren. Hoe breder de dakkapel, hoe groter het aantal mogelijkheden! Bijvoorbeeld, een dakkapel van 5 meter breed bestaat vaak uit twee vaste ramen en twee kantel- en draairamen, maar het is ook mogelijk om drie kantel- en draairamen te maken. Afhankelijk van de breedte van een dakkapel is het ook mogelijk om de ruimte over meerdere kamers op dezelfde verdieping te spreiden. In de onderstaande tabel vindt u de vele opties.
Breedte (m) Kozijnindeling Kamerverdeling
1m Enkel kozijn 1 slaapkamer
2m Enkel of dubbel kozijn 1 slaapkamer / 2 kleine kamers
3m Dubbel kozijn 1 slaapkamer / 2 kamers
4m Dubbel kozijn 1 slaapkamer / 2 kamers
5m Dubbel kozijn  2 slaapkamers/studeerkamer
6m Meerdere kozijnen 2 slaapkamers/badkamer
7m Meerdere kozijnen 2 slaapkamers/badkamer/studeerkamer
8m Meerdere kozijnen 3 slaapkamers/badkamer
9m Meerdere kozijnens 3 slaapkamers/2 badkamers
10m Meerdere kozijnen 3 slaapkamers / 2 badkamers / studeerkamer

4. Andere opties voor dakkapellen

Ten slotte kunt u bij een dakkapel van 7 meter breed ook kiezen voor een aantal aanvullende opties. Deze verhogen het comfort en gebruiksgemak van de dakkapel. Dit zijn enkele van de belangrijkste opties:
 • Elektrische screens of andere zonwering: om inkijk te voorkomen en de temperatuur binnen koel te houden in de zomer.
 • Vliegenhorren: deze schermen worden voor het raam geplaatst, zodat u ze gewoon kunt openen zonder dat er insecten binnenkomen.
 • Elektrische rolluiken: deze geven uw dakkapel extra isolatie, geluidsisolatie en veiligheid.
 • Ingebouwde verlichting: denk aan spotjes aan de bovenkant van de dakkapel. Hierdoor hoeft u zelf geen verlichting te installeren en zijn de lampen netjes weggewerkt.
 • Extra opbergruimte: bij het afwerken van uw 7 meter brede dakkapel kan de vakman extra opbergruimte creëren door middel van scheidingswanden.
 • Extra stopcontacten: u kunt zelf kiezen waar de stopcontacten geplaatst worden.
   

Het Installeren van een Dakkapel van 7 Meter: Werkwijze

Gelukkig kost het installeren van een dakkapel van 7 meter niet veel tijd. Tenminste, als het gaat om een prefab dakkapel. Bij maatwerk moet u iets meer tijd inplannen. Een prefab dakkapel wordt vaak in 1 dag geïnstalleerd. Soms is een extra dag nodig voor de binnenafwerking. Bij een op maat gemaakte dakkapel duurt het iets langer. De dakdekkers maken een uitsparing in het dak, verplaatsen indien nodig de spanten en bouwen dan de dakkapel zelf. Dit kan tot ongeveer 1 werkweek duren. Hoewel de uitsparing in het dak altijd netjes afgedicht wordt tussen de werkzaamheden door, is het verstandig dit zoveel mogelijk in de zomer te doen wanneer het droog is. Hieronder beschrijven we de methode voor het installeren van een prefab dakkapel van 7 meter. In de ochtend De vakmensen beginnen met het maken van een uitsparing. Het is handig als u de kamers aan de binnenkant van het dak al leeggemaakt heeft, zodat ze direct aan de slag kunnen. Ze verwijderen dakpannen, onderdak en eventuele dakisolatie. Ze installeren mogelijk nieuwe gordingen en spanten als ze een deel van de dragende constructie moeten verwijderen. Zo blijft de draagkracht van het dak gelijk! In de middag In de middag arriveert de kraan met de dakkapel. Deze hijst de prefab dakkapel van 7 meter breed in één keer op het dak. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte rondom uw huis is zodat de kraan veilig kan staan. Vraag bijvoorbeeld uw buren om de auto’s op de dag ergens anders te parkeren. De dakdekkers leiden de dakkapel naar de juiste plek en zekeren het in razend tempo, zodat de kraan weer kan vertrekken. In de namiddag De rest van de dag zijn de professionals bezig met het aansluiten van de dakkapel op het dak. Dit moet wind- en waterdicht zijn en voorzien van loodslabben. Ze kunnen ook afwerkingswerkzaamheden aan de binnenkant uitvoeren, zoals het plaatsen van scheidingswanden of elektriciteit. Een prefab dakkapel van 7 meter wordt meestal in één dag geïnstalleerd. Heb ik een vergunning nodig? Of u een vergunning nodig heeft voor een dakkapel, hangt af van de locatie en afmetingen van de dakkapel. U mag een dakkapel aan de achter- en zijkant van uw huis plaatsen zonder vergunning, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet:
 • De dakkapel heeft een plat dak
 • De dakkapel heeft een maximale hoogte van 175 centimeter
 • De zijkanten, bovenkant en onderkant zijn minimaal 50 centimeter van de dakrand verwijderd
Of u ook een dakkapel van 7 meter zonder vergunning kunt plaatsen hangt deels af van hoeveel ruimte u op het dak heeft.   Zijn er subsidies voor dakkapellen van 7 meter? Nee, helaas: momenteel zijn er geen landelijke subsidies beschikbaar voor het plaatsen van een dakkapel van 7 meter. Ook ontvangt u geen subsidie voor de isolatie in de dakkapel of het isolatieglas van de dakkapel. Waarom kiezen voor een dakkapel van 7 meter breed? Twijfelt u nog over een dakkapel van 7 meter? Hieronder geven we de belangrijkste redenen om voor deze te kiezen:
 • Dakkapel van 1 meter: Dit bespaart ruimte en creëert toch extra licht. Als er weinig ruimte is, kan een dakkapel van 1 meter breed een wereld van verschil maken.
 • Dakkapel van 2 meter: 2 meter biedt extra functionele ruimte in het huis. Dit creëert een comfortabele studeerkamer, speelruimte voor kinderen of zelfs een slaapkamer.
 • Dakkapel van 3 meter: Dit is voldoende om een volwaardige kamer uit te breiden. Het extra licht zorgt ook voor een beter humeur en betere productiviteit in de kamer.
 • Dakkapel van 4 meter: 4 meter breed biedt nog meer leefruimte. Het is ook mogelijk om dit over meerdere kleine kamers te spreiden, waardoor twee kamers worden uitgebreid.
 • Dakkapel van 5 meter: Voor extra luxe is een dakkapel van 5 meter breed een goede keuze. Genoeg indelingsmogelijkheden, zoals een master suite in huis met een eigen badkamer of zelfs een thuisgym!
 • Dakkapel van 6+ meter: Grotere dakkapellen zijn echt een grote aanvulling op uw huis. Hiermee kunt u meerdere kamers creëren en zelfs een volwaardige woonkamer op de bovenverdieping.
Language »